Award

WINNER

Nationale Compliance Award

2022

Awards icon

De beroepsvereniging voor professionals op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit

SINDS 2001

Welkom bij de VCO

Aandacht voor compliance, ethiek en integriteit is door de jaren heen een belangrijk maatschappelijk onderwerp geworden. Sector overschrijdend. Nationaal en internationaal. Voor het private en publieke domein. Voor het algemene belang.

De VCO is al ruim 20 jaar de beroepsvereniging voor professionals gericht op ethiek, compliance en integriteit. De VCO biedt een openbaar platform met kennis en handvatten om het bewustzijn rondom de thema’s te vergroten. Dit doen we regelmatig in samenwerking met onze Partners.

‘Het ontwikkelen, bevorderen en beschermen van de professional gericht op Ethiek, Compliance en Integriteit’

Als kennis community organiseren wij maandelijks bijeenkomsten met interessante sprekers voor de leden waarbij wij elkaar fysiek en virtueel ontmoeten. Wij bieden met onze kennistafels, netwerk en online omgeving support aan onze leden. Ideeën voor een bijdrage, vragen of interesse om lid te worden? Neem contact op met ons via info@vco.nl.

knowledgesharing

De kennistafels en opleidingen van de VCO spelen een belangrijke rol voor de actieve leden.

De kennistafels van de VCO zijn een belangrijk onderdeel van onze beroepsorganisatie. In deze kennistafels wordt gediscussieerd over maatschappelijk relevante onderwerpen op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit. Verder zorgen de kennistafels ervoor dat zij op verschillende manieren hun kennis delen met alle leden van de VCO en daarbuiten. Bijvoorbeeld door het schrijven van whitepapers, guidelines maar ook het organiseren van webinars, seminars en podcasts.

agenda

5
Jun

Van onze partner NBA: ISO-norm voor compliance management systemen

RSVP

05-06-2023 | 16:00 - 18:00

NBA, Antonio Vivaldistraat, 2 Amsterdam

Educatief

Voor leden | Gratis

Op 5 juni organiseert de community Compliance Officers van onze partner; de NBA, de bijeenkomst: De ISO-norm voor compliance management systemen: hoe kan deze bijdragen aan een beheerste en integere bedrijfsvoering?

Het gebruik van ISO normeringen neemt toe in diverse sectoren. Inmiddels is ook ISO norm 37301 ontwikkeld voor compliance management systemen. Wat houdt deze ISO-norm in, en aan welke kwaliteitseisen moet een compliancefunctie voldoen? Wat voegt de ISO-certificering toe aan (het functioneren van) de compliancefunctie? Waarom wordt zoveel belang gehecht aan een ISO normering? Welke ervaringen zijn opgedaan met het invoeren en toepassen van deze norm? Welke voor- en nadelen kleven aan het gebruik van de ISO-norm voor compliance?

 

VCO-leden zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst!

Lees hier meer over en meld je aan!

Read moreRead less
15
Jun

Van onze partner Risk & Compliance Platform Europe: Jaarcongres 2023

RSVP

15-06-2023

Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Partnerevent

VCO-korting van 50,- (ex BTW)

Op donderdag 15 juni 2023 vindt op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn het Risk & Compliance Jaarcongres plaats. Dit keer over de rol van technologie bij toezicht en handhaving. Het belooft zonder meer een bijzondere dag te worden; technologie experts, financiële instellingen en toezichthouders komen bij elkaar en gaan in op de innovatieve toepassingen van de continu veranderende wet- en regelgeving.

De rol van technologie wordt steeds belangrijker bij het internationale toezicht in de globale samenleving. Vanuit de toezichthouders en de wetgever kijkt men soms met argusogen naar de technologische mogelijkheden. Wat kan de rol zijn van RegTech? Welk percentage van de vele miljarden euro’s uit het criminele circuit haalt men boven water? Daarover gaan deelnemers en sprekers in gesprek met zowel de publieke als de private sector. De voorzitter van de VCO, Michelle Fisser is hierbij een van de dagvoorzitters.

Als lid bent van de VCO ontvang je een VCO-korting van 50 euro, exclusief btw.  Het normale tarief  inclusief netwerkdiner bedraagt 395 euro, exclusief btw.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!

Read moreRead less
21
Jun

Ondermijning, vermenging van onderwereld en bovenwereld

RSVP

21-06-2023 | 15:00 - 18:00

BDO, Krijgsman 9, 1186 DM Amstelveen

Educatief

Voor leden, introducees en onze partners | Gratis

De KT FEC organiseert op 21 juni een seminar over Ondermijning. Met medewerking van o.a. Laurent Claassen (partner BDO) en experts van o.a. de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC), de FIOD en vanuit het openbaar bestuur.

Ondermijnende georganiseerde criminaliteit uit zich bijvoorbeeld in drugssmokkel, drugsproductie, witwassen, corruptie en zelfs dodelijk geweld. Organisaties en compliance officers kunnen daar mee te maken krijgen. De experts zullen hun licht laten schijnen op het thema Ondermijning. En ze zullen met de deelnemers in gesprek gaan over hoe organisaties en compliance officer (het systeem van) ondermijning kunnen herkennen en kunnen tegengaan. 

Meld je hier aan!

 

Read moreRead less
6
Jul

VCO Zomerevent (incl. ALV voor leden)

RSVP

06-07-2023 | 16:00 - 20:30

Rosarium Amstelpark, Europaboulevard 1, 1083HZ Amsterdam

Zomerevent en ALV

Voor leden | Gratis

HET ZOMEREVENT: alweer bijna een jaar verder na ons Lustrum event maar ondertussen hebben we zeker weer wat te vieren!. Op donderdag 6 juli hopen we jullie te zien op ons ZOMEREVENT. We staan hierbij stil bij het winnen van de NATIONALE COMPLIANCE AWARD. Dit doen we onder andere samen met Jelle van Baardewijk, die de aanmoedigingsprijs ontving op dit evenement.  Jelle is lector bedrijfsethiek en heeft een boeiende kijk op ons vakgebied. Het evenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse ALV. We sluiten af met een BBQ en dit alles verzorgd in het ROSARIUM te  AMSTERDAM (vlakbij station Zuid). Aanvang 16.00 uur.

Meld je hier aan voor het Zomerevent!

 

Read moreRead less
12
Jan

VCO Nieuwjaarsborrel

12-01-2023 | 16:30 - 20:00

Het Rosarium Amsterdam

Regular Event

Voor leden en introducees | Gratis

Graag nodigt het bestuur van de VCO alle leden en hun introducee uit voor de Nieuwsjaarborrel om het glas te heffen en te luisteren naar de keynote speakers. Voor drankjes, bitterballen en #kennisbites wordt gezorgd! #Kennisbites door Professor Muel Kaptein en twee Senior Compliance Officers werkzaam bij grote internationale corporates.

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Rosarium Amstelpark.

Read moreRead less
VCO Shape VCO Shape

Lustrum

Vrijdag 7 oktober 2022 vierde de VCO haar 20+ jarig bestaan.

De locatie, het programma, sprekers en de aanwezigheid van ruim 160 gasten maakten de dag tot een onvergetelijk evenement. Geïnspireerd vanuit meerdere invalshoeken door de podium-, break out- en panelsessies. Voorzien van ‘food for thought’ door o.a. sprekers Eric Smit, Emanuel van Praag en Jack Esselink. Tussendoor hield George Parker ons een spiegel voor en toonde zo aan hoe snel je in een tunnelvisie terecht kunt komen. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Michelle Fisser.

Ontmoeten en netwerken. Ideeën voor nieuwe kennistafels kregen meer vorm. En passend in de strategie van de VCO om nog meer te groeien naar de beroepsorganisatie voor professionals op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit. Op naar de volgende 20 jaar!

partners

Samenwerken is de sleutel tot succes

Om onze missie te bereiken werken we samen met externe partners. Dit stelt ons als beroepsvereniging in staat om meer inzicht en ondersteuning te krijgen op specifieke interessegebieden, expertise te verzamelen en alles te delen wat voor ons van belang kan zijn. En vice versa voor onze Partners. Als beroepsvereniging met een onafhankelijke verantwoordelijkheid willen we transparant zijn over onze Partnerschappen. Wij zijn altijd op zoek naar meer Partners die onze missie ondersteunen. Neem contact op met Michelle Fisser als u geïnteresseerd bent.

We verdelen de groep Partners in verschillende groepen:
- Inhoudelijke partner
- Media partner: Risk and Compliance platform Europe, Van Doorne
- Verenigingspartner: ENFCO, Norea, NBA
- Speciale doelen partner
- Evenement partner