Expert meeting Human rights & Compliance

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
KT ESG
Datum en tijd
9 dec. 2021 16:00 - 17:30
Locatie
Online

Expert meeting Human rights & Compliance

In december is De Dag van de Mensenrechten. Reden voor een expert meeting over Human rights: een voor Compliance Officers en Professionals soms nog wat onontgonnen maar steeds relevanter ESG-thema. Het werkveld van Compliance vergroot zich met ESG en met de ontwikkeling van soft naar hard law. Op uiteenlopende wijze krijgen de 2e lijn en andere lijnen met Human rights én met elkaar te maken. Over en weer kunnen we van elkaar leren, onder andere via expert meetings.

Met bijdragen van experts:

  • Richard Kooloos en Ruben Zandvliet, Group Sustainability ABN AMRO
  • Alex Jöersen, Sustainability assurance EY
  • Ayolt van Tijum, Compliance Commercial Banking ABN AMRO

O.l.v. Bernadette van Leeuwen (bestuur VCO) nemen zij je op vlotte en toegankelijke wijze mee in hun dagelijkse praktijk en compliance gerelateerde uitdagingen rondom het ESG-thema Human rights.

Aan de orde komen het huidige en toekomstige regelgevend kader, hoe een grootbank invulling geeft aan de verantwoordelijkheid op het gebied van Human rights en hoe de externe accountant waarde kan toevoegen, inclusief waarde voor de 2e lijn. Tenslotte gaan we met praktijkvoorbeelden in op de huidige en toekomstige rol van de Compliance Officer. Afgesloten wordt met een paneldiscussie, waarin de VCO leden kunnen meediscussiëren over Human rights en Compliance. Introducees zijn ook welkom en kunnen zich ook via de site aanmelden.

Op 7 of 8 december krijg je na inschrijving de Teams invite. Voor die tijd kan je reeds vragen (voor de experts/Kennistafel ESG) mailen naar info@vco.nl.

Als je geïnteresseerd bent in het rapport Salient Human Rights Issues van ABN AMRO: zie link.

 

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door de Kennistafel ESG van de VCO (VCO - Wie zijn wij)

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien