ALV + Lousewies vd Laan + Robert Hein Broekhuijsen

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
10 mei 2022 15:00 - 18:30
Locatie
Olympisch Stadion- Amsterdam

ALV + Lousewies vd Laan + Robert Hein Broekhuijsen

We zijn heel blij dat we weer live kunnen samenkomen! 

Dinsdag 10 mei is de ALV, start 15:00 en inhoudelijk deel, start 17:00  in het Amsterdam Olympisch Stadion

uitnodiging, agenda en stukken (we gaan o.a. een nieuwe versie van de statuten voorleggen) volgen per mail/nieuwsbrief.

Sprekers inhoudelijk deel:

Lousewies van der Laan, directeur Transparency International, de wereldwijde corruptie fighter.  Die organisatie helpt nu bij het in kaart brengen van Russische geldstromen, maar we zijn heel blij dat ze voor ons tijd wil vrijmaken. In het kennismakingsgesprek gaf ze ook aan dat ze onze club en de compliance functie erg belangrijk vindt. Ze zal ingaan op de jaarlijkse corruption perception index, transparantie van geldstromen en op de manieren waarop het bedrijfsleven kan omgaan met de SDG.

Robert Hein Broekhuijsen (advocaat IVY, v/h OvJ) zal over een actuele internationale corruptiezaak vertellen, waarbij waarschijnlijk Nederlandse bedrijven een faciliterende rol hebben gespeeld en zal vervolgens zijn visie geven over wat van van compliance officers wordt verwacht als er nog slechts signalen zijn van een zakelijke misstand en als een corruptiegeval strafrechtelijke gevolgen heeft.

Wij zijn heel trots dat we hen beiden bereid hebben kunnen vinden om de discussie met de zaal  aan te zwengelen over detect en aanpakken van corruptie.

Dan zal ook gelegenheid zijn jullie vragen te beantwoorden. Dit gedeelte wordt gemodereerd door Michelle Fisser, VCO lid.

Dit event is georganiseerd door de nieuwste VCO Kennistafel ESG, maar de KT FEC en Michelle Fisser (Regtech) hebben bijgedragen aan het programma.

Na afloop is er tijd voor een aangeklede borrel (tot 18:45u).

adres: Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien