SIRA event bij de NBA met o.a. Peter Schimmel en DNB

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
KT SIRA Risicoanalyse
Datum en tijd
10 okt. 2022 16:00 - 18:00
Locatie
NBA Amsterdam

Graag nodigt de NBA Compliance community* leden van de VCO uit voor een bijeenkomst over de SIRA: de Systematische integriteitsrisicoanalyse. Op 10 oktober organiseert de community van de NBA samen met onze Kennistafel SIRA en Kennistafel Financial Economic Crime een event over het instrument. 

Het SIRA instrument wordt in steeds meer sectoren gebruikt: verplicht of vrijwillig. Voor financiële instellingen gaat de verplichting terug tot 1 april 2001, met DNB's Regeling Organisatie en Beheersing. Sommige organisaties zijn zo al verder in de ontwikkeling van het instrument dan andere organisaties, hebben lessons learned of zijn tegen knelpunten aangelopen. Binnen de NBA Compliance community en onder compliance professionals wordt in ieder geval vaak over de SIRA gesproken: bijvoorbeeld over de rol van de compliance officer, de effectiviteit van het instrument en het meten daarvan, en hoe de SIRA levend te krijgen en houden. Reden voor een event met SIRA specialisten en veel ruimte voor debat.

De organisatoren zijn verheugd dat Peter Schimmel tot de sprekers behoort. Peter Schimmel houdt zich sinds 1995 bezig met proactieve integriteitsrisicobeheersing, toen nog bij KPMG. Peter liet zich eerder kritisch uit over de effectiviteit van de SIRA voor fraudebeheersing en zal hier naar verwachting nader op ingaan, met aandacht voor adaptiviteit, soft controls en het belang van de focus op gedrag.

De organisatie is verheugd dat ook DNB een bijdrage levert. David Schelhaas en Saskia Post zijn toezichthouder bij DNB en zeer ervaren met het SIRA toezicht op financiële instellingen. Zij zullen o.a. ingaan op de actuele visie van DNB op het SIRA instrument, tips voor goede scenario's geven en delen wat DNB zoal in de praktijk ziet.

Praktische informatie
Het event vindt plaats op maandag 10 oktober a.s. bij de NBA in Amsterdam: van 16.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Daarna is er gelegenheid om bij een hapje en drankje na te praten. 

Aanmelden
VCO leden kunnen zich voor deelname – aan het overigens gratis event – aanmelden via deze link: https://registration.gesevent.com/survey/1gpgc3iqrhjfr

Verzoek
Mocht je nu reeds vragen over de SIRA hebben die je 10 oktober geadresseerd wilt zien, mail dan gerust naar (waarnemend) community manager Johan Scheffe, j.scheffe@nba.nl van de NBA. De organisatoren verwachten een inspirerende en interactieve bijeenkomst.


*) Deze community van de NBA is bedoeld om accountants en compliance officers de kans te geven met elkaar te verbinden en van gedachten te wisselen over onderwerpen die hun beroep raken. De community organiseert daarom regelmatig interessante bijeenkomsten voor compliance officers, accountants en andere externe belangstellenden.