Webinar over duurzaamheid, oftewel “ESG”, en rapportage niet-financiële informatie

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
21 jan. 2021 15:00 - 16:30
Locatie
Online

Is ESG ook relevant voor jouw organisatie? Toekomstige Europese wet- en regelgeving vereist dat ondernemingen meer en meer rekening houden met zogenaamde ESG-factoren (Environmental, Social, Governance). Ook zien we dat meer en meer organisaties dit onderwerp zelf ook belangrijk vinden, vanuit duurzaamheidsoogpunt. Welke regels zijn dat, en wat moet er dan gedaan worden? De VCO is blij om met Charco & Dique, adviesbureau op het gebied van compliance, legal en risk management, een interessant webinar hierover aan te kunnen bieden.

SAVE THE DATE: Donderdag 21 januari 2021 van 15 uur tot 16.30 uur.

Dan nemen drie van Charco & Dique’s consultants ons mee in de uitdagingen van (implementatie van) regelgeving op het gebied van ESG-factoren en ontwikkelingen rond de rapportage van niet-financiële informatie. Belangrijke onderwerpen. De vraag is namelijk niet zozeer of je als compliance professional rekening moet houden met ESG-factoren, maar eerder hoe en wanneer. Nina Peters en Klaske Beyer gaan vooral in op de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en Taxonomieverordening. Collega Gerard Jong, VCO-lid en tevens docent compliance aan de UvA, gaat in op de rapportage van niet-financiële informatie door bepaalde grote ondernemingen en groepen en op ontwikkelingen rond de EU-richtlijn met betrekking tot de bekendmaking van niet-financiële informatie en informatie inzake diversiteit (NFRD). Dit onderwerp is aan de ESG gerelateerd en, zeker ook voor toezichthouder AFM, steeds meer van belang.

Rond de presentaties zal volop gelegenheid zijn voor praktische vragen die bij jou en vast ook andere compliance professionals leven. Meer informatie volgt later.

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien