Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?  
Image is not available
Slider
Slider
Image is not available
Slider
Slider

Ledenbijeenkomst op dinsdag 10 maart 2015

Spreker is Bianca Bernecker over gedrag, cultuur en integriteit bij TNT.

Bianca neemt ons mee in de uitdagingen in de logistieke sector op het gebied van gedrag, cultuur en integriteit binnen de multinationale omgeving van TNT.
TNT beschikt over een international opgezet programma op dit gebied. De aandachtspunten, valkuilen en successen worden met u gedeeld tijdens deze spannende en interactieve sessie.
Leer en geniet van deze bevlogen professional die een vernieuwende kijk geeft op de positionering en effectiviteit van de compliance afdeling.


 Ledenbijeenkomst op dinsdag 9 juni 2015

De Compliance Officer als Data Protection Officer? Privacy voor Compliance Officers: wat moet je weten?

De nieuwe Europese richtlijn nadert. De aangepaste versie van de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen staat in de steigers. Is de Data Protection Officer nu hetzelfde als de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG)? Data Protection Officer, dat doet de Compliance Officer er toch wel even bij? Of toch niet?
We hebben privacy expert Sergej Katus bereid gevonden toe te lichten wat privacy voor bedrijven betekent, hoe bedrijven zich op privacy hebben te organiseren en wat deze ontwikkelingen inhouden voor Compliance Officers.
Mr Sergej Katus CIPM is partner bij het Data Protection Officer-bureau Privacy Management Partners.
Hij helpt organisaties in de publieke en de private sector om te voldoen aan privacywetgeving en geeft trainingen als vertegenwoordiger van de International Association of Privacy Professionals, IAPP.
Sergej Katus is medeoprichter van het tijdschrift Privacy & Practice (voorheen Privacy & Compliance) en de voormalig privacy officer van de Nederlandse Spoorwegen.
De bijeenkomst wordt om ca. 17.30 uur afgesloten met een borrel.

Ledenbijeenkomst op dinsdag 8 september 2015

Onderwerp: Fraude en Corruptie

8 September a.s. houdt de VCO een bijeenkomst over fraude en corruptie. Een onderwerp dat bij veel bedrijven nog steeds vaak onderbelicht blijft.
De bijdrage tijdens de bijeenkomst wordt verzorgd door Geert Vermeulen (directeur Nederlands Compliance Instituut en tevens oud interim voorzitter VCO) en Margreet Wenting (Senior Manager E&Y).

In mei 2015 heeft E&Y een internationaal onderzoek gepubliceerd over fraude en corruptie.
Margreet Wenting neemt ons mee in de belangrijkste conclusies uit het rapport en legt daarin expliciet de link met compliance. Een belangrijke conclusie uit het rapport is dat een robuust compliance-programma geen keuze is maar juist een vereiste voor duurzaam succes.

Geert Vermeulen zal als ervaren Compliance Officer vertellen over zijn praktijkervaringen met betrekking tot het fraude- en corruptierisico. Geert is gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van ethics- en compliance frameworks en anti-corruptie programma’s.
Aan het eind van de bijeenkomst is er gelegenheid om onder het genot van een borrel met de leden na te praten over dit boeiende onderwerp.

Ledenbijeenkomst op maandag 30 november 2015

Onderwerp: Integriteit in de praktijk door Frans van Oostrum

Frans van Oostrum neemt ons mee naar het toepassen van integriteit in de praktijk. Frans is als geen ander expert op dit gebied.

Frans van Oostrum is bijna een synoniem voor integriteit. Ooit begonnen bij de politie, is hij zich nadrukkelijk gaan interesseren voor de gedragskant.
In 2008, als Hoofd Bureau Integriteit UWV, ontving hij de Ien Dales Award 2008. Deze integriteitsaward is voor personen die zich onderscheiden in bijzondere verrichtingen en betrokkenheid bij vraagstukken op het snijvlak van integriteit en openbaar bestuur.

Van Oostrum kreeg de onderscheiding voor zijn inzet en ambassadeursrol op het terrein van integriteit. Vanaf 1 januari 2014 is hij tijdelijk werkzaam binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie om te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het integriteitsmanagementsysteem.
Van Oostrum heeft daarbij een geheel eigen, krachtige visie. Hij is wars van papieren werkelijkheden en tsunami’s van regelingen. Ondanks dat hij goed in de theorie is ingevoerd, en in dat kader als fellow verbonden is aan Nyenrode, is hij toch een man van de praktijk.
Het bestuur kijkt daarom met spanning uit naar zijn uitleg waarom hij in 2005, na het afronden van de opleiding tot Compliance Officer, heeft besloten zichzelf niet kenbaar te maken als de Compliance Officer van UWV. Maar natuurlijk ook waarom hij daar op dit moment veel minder moeite mee zou hebben.