Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?  
Image is not available
Slider
Slider
Image is not available
Slider
Slider

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 13862 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 13958 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14012 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14026 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14097 niet laden

De Algemene Verordening Gegevensbescherming en Compliance 29 juni 2016

Van 29 juni 2016 16:00 tot 18:00

Woensdag, 29 juni, 16:00 uur; De Algemene Verordening Gegevensbescherming en Compliance

Het bestuur van de VCO is enthousiast dat zij de leden een inleiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan aanbieden. Deze wordt verzorgd door prof. dr. mr. G.J. Zwenne (advocaat, hoogleraar en leidend privacy-expert).

De AVG is de nieuwe Europese privacyverordening. De AVG is op 4 mei 2016 gepubliceerd en treedt op 25 mei 2018 in werking. Alle organisaties, zowel in de publieke als in de private sector, moeten vanaf die datum hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming hebben gebracht. Een overtreding van de nieuwe privacyregels kan oplopen tot 20 miljoen euro of maximaal 4% van de wereldwijde jaaromzet.

Professor Zwenne gaat in op de belangrijkste highlights en bespreekt de belangrijkste verschillen met de Wet bescherming persoonsgegevens. Speciaal op ons verzoek zal de presentatie ook ingaan op o.a. de rol van de Compliance Officer versus de rol van de Data Protection Officer, toezicht, enz. Een recente bijeenkomst over hetzelfde onderwerp bij het Verbond voor Verzekeraars werd zeer enthousiast ontvangen. Mede door de concrete toespitsing op compliance, zijn onze verwachtingen dan ook hoog gespannen. Wij adviseren jullie dan ook om tijdig in te schrijven om zo teleurstellingen te voorkomen.

Gerrit-Jan Zwenne is per 1 februari 2016 als partner verbonden aan Brinkhof Advocaten. Hij is gespecialiseerd in privacy-, telecom- en internetrecht. Daarnaast is Gerrit-Jan hoogleraar Recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Gerrit-Jan adviseert nationale en internationale cliënten waar het gaat om privacy-gerelateerde vragen. Tevens is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR); bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR); docent en examinator bij de VIRA-Grotius opleiding voor ICT-recht advocaten; redacteur van het Tijdschrift voor internetrecht; redacteur en auteur van Tekst & Commentaar Telecom- en privacyrecht (inmiddels 5e druk 2015) en redacteur Sdu Monografieen ICT-recht.