De beroepsvereniging voor professionals op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit

SINDS 2001

Welkom bij de VCO

Aandacht voor compliance, ethiek en integriteit is door de jaren heen een belangrijk maatschappelijk onderwerp geworden. Sector overschrijdend. Nationaal en internationaal. Voor het private en publieke domein. Voor het algemene belang.

De VCO is al ruim 20 jaar de beroepsvereniging voor professionals gericht op ethiek, compliance en integriteit. De VCO biedt een openbaar platform met kennis en handvatten om het bewustzijn rondom de thema’s te vergroten. Dit doen we regelmatig in samenwerking met onze Partners.

‘Het ontwikkelen, bevorderen en beschermen van de professional gericht op Ethiek, Compliance en Integriteit’

Als kennis community organiseren wij maandelijks bijeenkomsten met interessante sprekers voor de leden waarbij wij elkaar fysiek en virtueel ontmoeten. Wij bieden met onze kennistafels, netwerk en online omgeving support aan onze leden. Ideeën voor een bijdrage, vragen of interesse om lid te worden? Neem contact op met ons via info@vco.nl.

Nieuws

Hulp gevraagd aan onze leden

Het bestuur van de VCO zoekt jouw hulp op het gebied van communicatie, partnerships en financiën!

Heb jij wat tijd over en vind je het leuk om de VCO te ondersteunen?

 

Financiën:

Heb jij wat tijd over en vind je het leuk om de VCO te ondersteunen bij het ontwikkelen van financieel beleid?

De penningmeester van de VCO kan ondersteuning gebruiken bij het financiële beleid van de VCO. Dat zal ongeveer een halve dag per week kosten. Meld je aan bij Arnout Hegenbart, penningmeester.

 

Task Force Communicatie:

Heb jij wat tijd over, werk je graag samen in een multidisciplinair team, weet je iets af van communicatie, social media en Word-Press? Dan zoeken wij jou!

De VCO is op zoek naar enkele leden die zich willen inzetten voor de VCO, specifiek gericht op de communicatie van de VCO naar onze (nieuwe) leden en daarbuiten. We geven daarmee verder invulling aan onze nieuwe strategie. Hiervoor staan verschillende middelen tot onze beschikking: website, social media en nieuwsbrieven. We faciliteren daarmee het bestuur, de diverse kennistafels, onze partners en de leden van de VCO. We verwachten dat je hier ongeveer 1 uur per week voor bezig zal zijn. De Communicatie Commissie VCO is nieuw en staat onder leiding van Angela Stap, bestuurslid van de VCO.

Draag je de VCO een warm hart toe, wil je je graag meer inzetten voor de vereniging en haar leden neem dan contact op met Angela Stap.

 

Taskforce partnerships:

Heb jij wat tijd over, kijk je graag over de grenzen van je vak heen en zie je overal kansen ? Dan zoeken wij jou!

De VCO is op zoek naar mensen die willen werken aan een vakinhoudelijke inbedding van de VCO. We willen als VCO een rol spelen bij inhoud en aanbod van platforms en opleidingen op het gebied van compliance, ethiek en integriteit. We willen een binding met vakbladen en kennisinstituten. We willen de kennis en ervaring van kennistafels toegankelijk maken. We verwachten dat je hier in het begin ongeveer 1-2 uur per week voor bezig zal zijn. Deze task force is nieuw en wordt gecoördineerd Bernadette van Leeuwen,  bestuurslid van de VCO.

Draag je de VCO een warm hart toe, wil je je graag meer inzetten voor de vereniging en haar leden neem dan contact op met Bernadette van Leeuwen.

 

knowledgesharing

De kennistafels en opleidingen van de VCO spelen een belangrijke rol voor de actieve leden.

De kennistafels van de VCO zijn een belangrijk onderdeel van onze beroepsorganisatie. In deze kennistafels wordt gediscussieerd over maatschappelijk relevante onderwerpen op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit. Verder zorgen de kennistafels ervoor dat zij op verschillende manieren hun kennis delen met alle leden van de VCO en daarbuiten. Bijvoorbeeld door het schrijven van whitepapers, guidelines maar ook het organiseren van webinars, seminars en podcasts.

agenda

15
Feb

Code Corporate Governance

RSVP

15-02-2023 | 15:30 - 18:30

RSM Netherlands Business Consulting Services, Pharos-gebouw, Mercuriusplein 9, 2132 HA Hoofddorp

Educatief

Voor leden en onze partners | Gratis

Op 20 december jl. Is de nieuwe Corporate Governance Code gepubliceerd. Deze Code is formeel alleen van toepassing op beursgenoteerde ondernemingen, maar wordt ook door andere ondernemingen gebruikt als guidance/stip op de horizon om hun governance goed in te richten. Een goede governance is ook essentieel om de compliancefunctie stevig te positioneren in de organisatie. De VCO heeft op de consultatieversie van de nieuwe Code gereageerd en suggesties geformuleerd om de Code verder te versterken. Bovendien hebben wij een voorstel gedaan om ook de compliancefunctie in de Code op te nemen.

Op 15 februari blikken we terug op de suggesties die drie VCO-leden namens de VCO hebben gedaan voor de nieuwe Code en hoe die zijn verwerkt en reflecteren wij met een ervaren commissaris reflecteren op de nieuwe Code aan de hand van een aantal onderwerpen, zoals risicobeheersing, gedrag & cultuur, duurzaamheid en diversiteit & inclusiviteit. Daarbij wordt ingegaan op het belang van de Code voor de compliancefunctie. Uiteraard is er weer veel ruimte voor interactie en vragen tijdens de paneldiscussie.

Klik hier om je in te schrijven!

Sprekers

  • Jan Stolker, Directeur van het Erasmus Governance Institute (opleidingsinstituut voor commissarissen van Erasmus Universiteit Rotterdam), ervaren commissaris en boardroom advisor (zie Jan Stolker | LinkedIn). 
  • Paneldiscussie met onder andere Marlène Jans, Director Corporate Governance & Culture bij RSM Netherlands Business Consulting Services en lid van de Kennistafel Gedrag & Cultuur. De andere gasten zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Agenda
Inloop: vanaf 15.30 uur
Bijeenkomst: 16.00 – 18.00 uur
Vanaf 18.00 u is er gelegenheid tot netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Locatie
RSM Netherlands Business Consulting Services B.V. – Pharos-gebouw
Mercuriusplein 9
2132 HA Hoofddorp

Zie Business Consulting | RSM

Het Pharos-gebouw ligt meteen naast het NS-station, de locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht je met de auto komen, dan kun je parkeren bij de P+R aan de andere zijde van het station, zie P+R Hoofddorp | Bij Hoofdorp Centraal Station (p1.nl).

Klik hier om je in te schrijven!

Read moreRead less
9
Feb

Van onze partner ENFCO: Global Data Protection Developments

RSVP

09-02-2023 | 16:00 - 17:00

Online

Educatief

Voor leden | Gratis

Onze partner ENFCO verzorgt een webinar over Global Data Protection Developments.

Lees hier meer en meld je aan!

Read moreRead less
22
Feb

Van onze partner ENFCO: Individual Accountability Framework: Conduct Risk

RSVP

22-02-2023 | 13:00 - 14:00

Online

Educatief

Voor leden | Gratis

Onze partner ENFCO verzorgt een webinar over Individual Accountability Framework: Conduct Risk.

Lees hier meer en meld je aan!

Read moreRead less
2
Mar

Van onze partner ENFCO: Central Bank of Ireland – Client Asset Update

RSVP

02-03-2023 | 13:00 - 14:00

Online

Educatief

Voor leden | Gratis

Onze partner ENFCO verzorgt een webinar over de Whistleblowing Directive.

Lees hier meer en meld je aan!

Read moreRead less
14
Mar

Van onze partner ENFCO: How to Improve Ethical Behaviours & Culture in Financial Services Firms

RSVP

14-03-2023 | 13:00 - 14:00

Online

Educatief

Voor leden | Gratis

Onze partner ENFCO verzorgt een webinar over de Whistleblowing Directive.

Lees hier meer en meld je aan!

Read moreRead less
VCO Shape VCO Shape

Lustrum

Vrijdag 7 oktober 2022 vierde de VCO haar 20+ jarig bestaan.

De locatie, het programma, sprekers en de aanwezigheid van ruim 160 gasten maakten de dag tot een onvergetelijk evenement. Geïnspireerd vanuit meerdere invalshoeken door de podium-, break out- en panelsessies. Voorzien van ‘food for thought’ door o.a. sprekers Eric Smit, Emanuel van Praag en Jack Esselink. Tussendoor hield George Parker ons een spiegel voor en toonde zo aan hoe snel je in een tunnelvisie terecht kunt komen. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Michelle Fisser.

Ontmoeten en netwerken. Ideeën voor nieuwe kennistafels kregen meer vorm. En passend in de strategie van de VCO om nog meer te groeien naar de beroepsorganisatie voor professionals op het gebied van Ethiek, Compliance en Integriteit. Op naar de volgende 20 jaar!

partners