Bestuur

HET BESTUUR

Frans.jpeg
Frans

Frans Demmers

Voorzitter. In bestuur sinds 31 mei 2018.

Mail: demmersf@gmail.com

Frans studeerde rechten aan de UvA. Hij heeft een jarenlange ervaring als jurist, compliance officer en manager in de financiële dienstverlening, waarbij hij vele belangrijke toezicht dossiers onder zijn hoede heeft gehad. Daarnaast heeft hij een brede bestuurlijke ervaring. Sinds 2018 heeft hij zijn eigen fiscaal-juridisch advies kantoor. Hij is Certified Information Privacy Professional (CIPP/E en CIPM).


Louis_de_Bruijn.jpeg
Louis

Louis de Bruijn 

Penningmeester. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Louis studeerde bedrijfseconomie, rechten en accountancy. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de openbare accountancy bij Deloitte, heeft hij vele jaren als internal auditor gewerkt bij KLM. De laatste jaren is hij werkzaam als compliance officer bij Air France-KLM.

De kennis en interesse van Louis ligt op het gebied van compliance bij niet-financiële instellingen en aspecten van financieel economische criminaliteit (hij is ook lid van de VCO Kennistafel FEC). Hiermee wil Louis graag een bijdrage leveren aan verdere verbetering van kennisontwikkeling van en kennisuitwisseling tussen leden.
Stefanie
Stefanie

Stefanie Berends - van Zoest

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 31 mei 2018.

Stefanie studeerde rechten en criminologie aan de VU. In 2016 behoorde ze tot de eerste lichting afgestudeerden van de HvA met een Master Legal Management. Ze heeft jarenlange ervaring met kennismanagement, toezicht houden en onder toezicht staan, bij o.a. Kluwer, Juridische Zaken (boetepraktijk) van de AFM en bij Aon Professional Services. Sinds 2017 werkt Stefanie bij het Wta Compliance team van EY, onderdeel van Internal Audit. Stefanie was tot 18 juni 2020 penningmeester van de VCO.
Frank_side_web.jpg
Frank

Frank van Geel

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Frank studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een aantal jaren als advocaat te hebben gewerkt is Frank overgestapt naar de financiële sector waar hij eerst als bedrijfsjurist en later als Global Head of Legal heeft gewerkt. Als manager, bestuurder en commissaris heeft Frank ruime, internationale, bestuurlijke ervaring opgedaan. Sinds 2019 werkt Frank als Head of Compliance & Regulatory Affairs bij Transtrend, een asset manager in Rotterdam. 

Frank hoopt in zijn rol als algemeen bestuurslid bij te dragen aan de versterking van hetgeen de vereniging voor haar leden waardevol maakt, namelijk het bieden van een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaring en het opdoen van nuttige zakelijke contacten en het zijn van pleitbezorger voor de positie van de Compliance Officer. 


foto_arnout_hegenbart.jpg
Arnout

Arnout Hegenbart

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Arnout is werkzaam als Compliance Officer. Arnout: ‘Het uitdagende van Compliance Officer zijn is dat de functie inhoudelijk erg breed is. Naast juridische kennis heb je ook kennis nodig over het gedrag van mensen. Je komt namelijk verder als mensen compliant willen zijn.’ 

Met de VCO wil Arnout zich richten op jongeren. ‘Compliance is een waanzinnig groeiend beroep waarbij alle facetten van ''de toekomst'' een rol spelen en dat idee wil ik helpen overbrengen op de groep van 20 tot 35 jaar. Daarnaast wil ik via de VCO mijzelf ontwikkelen door met elkaar te sparren over het beroep en de ontwikkeling ervan. Juist door te praten met mensen uit verschillende sectoren kunnen we als geheel groeien. Als je vragen hebt, weet je me te vinden!'  


Bernadette.png
Bernadette

Bernadette van Leeuwen

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Ondernemingsrechtspecialist; integriteit binnen organisaties. Praktijkervaring met compliance : Wet Toezicht Accountantskantoren en privacy. Compliance trainingen bij  JuristvandeZaak en Liance Legal. Integriteitsbeleid en -onderzoek: EMTRUST.nl. Zij richt zich op de professionaliteit van compliance professionals, de aansluiting van de VCO bij verwante organisaties, aandacht voor de compliance functie in pers en vakliteratuur.  Qq lid Kennistafel Privacy.


angela_face.png
Angela

Angela Stap

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 23 juni 2021.

Angela is sinds 2004 werkzaam als compliance professional. Na diverse werkgevers in de financiele sector is zij sinds 2017 als zelfstandig compliance, privacy en risk consultant actief. Ze helpt organisaties met de inrichting van compliance en risk. leidt collega's op en werkt als functionaris gegevensbescherming. Als bestuurslid zal zij zich inzetten om de VCO leden proactief en op een moderne manier te helpen bij het vervullen van hun rollen.