Bestuur

HET BESTUUR

Frans.jpeg
Frans

Frans Demmers

Voorzitter. In bestuur sinds 31 mei 2018.

Mail: demmersf@gmail.com

Frans studeerde rechten aan de UvA. Hij heeft een jarenlange ervaring als jurist, compliance officer en manager in de financiële dienstverlening, waarbij hij vele belangrijke toezicht dossiers onder zijn hoede heeft gehad. Daarnaast heeft hij een brede bestuurlijke ervaring. Sinds 2018 heeft hij zijn eigen fiscaal-juridisch advies kantoor. Hij is Certified Information Privacy Professional (CIPP/E en CIPM).


Ayolt.jpeg
Ayolt

Ayolt van Tijum

Secretaris. In bestuur sinds 2017.

Na zijn studie Recht & Bedrijfswetenschappen is Ayolt sinds 2000 werkzaam geweest als jurist en vervolgens sinds 2010 als compliance officer bij zowel de AFM als bij enkele financiële instellingen, als specialist en in managementrollen. Momenteel is Ayolt Compliance Officer bij ABN AMRO. Ayolt was tot 18 juni 2020 algemeen bestuurslid en nam naast de algemene bestuurstaken het aandachtsgebied kennis en ontwikkeling voor zijn rekening, waaronder de Kennistafels. Ayolt was verder penningmeester plaatsvervanger. Op 18 juni 2020 heeft hij de secretarisrol van de VCO op zich genomen.


Louis_de_Bruijn.jpeg
Louis

Louis de Bruijn 

Penningmeester. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Louis studeerde bedrijfseconomie, rechten en accountancy. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de openbare accountancy bij Deloitte, heeft hij vele jaren als internal auditor gewerkt bij KLM. De laatste jaren is hij werkzaam als compliance officer bij Air France-KLM.

De kennis en interesse van Louis ligt op het gebied van compliance bij niet-financiële instellingen en aspecten van financieel economische criminaliteit (hij is ook lid van de VCO Kennistafel FEC). Hiermee wil Louis graag een bijdrage leveren aan verdere verbetering van kennisontwikkeling van en kennisuitwisseling tussen leden.
Stefanie
Stefanie

Stefanie Berends - van Zoest

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 31 mei 2018.

Stefanie studeerde rechten en criminologie aan de VU. In 2016 behoorde ze tot de eerste lichting afgestudeerden van de HvA met een Master Legal Management. Ze heeft jarenlange ervaring met kennismanagement, toezicht houden en onder toezicht staan, bij o.a. Kluwer, Juridische Zaken (boetepraktijk) van de AFM en bij Aon Professional Services. Sinds 2017 werkt Stefanie bij het Wta Compliance team van EY, onderdeel van Internal Audit. Stefanie was tot 18 juni 2020 penningmeester van de VCO.
Frank_side_web.jpg
Frank

Frank van Geel

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Frank studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een aantal jaren als advocaat te hebben gewerkt is Frank overgestapt naar de financiële sector waar hij eerst als bedrijfsjurist en later als Global Head of Legal heeft gewerkt. Als manager, bestuurder en commissaris heeft Frank ruime, internationale, bestuurlijke ervaring opgedaan. Sinds 2019 werkt Frank als Head of Compliance & Regulatory Affairs bij Transtrend, een asset manager in Rotterdam. 

Frank hoopt in zijn rol als algemeen bestuurslid bij te dragen aan de versterking van hetgeen de vereniging voor haar leden waardevol maakt, namelijk het bieden van een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaring en het opdoen van nuttige zakelijke contacten en het zijn van pleitbezorger voor de positie van de Compliance Officer. 

foto_arnout_hegenbart.jpg
Arnout

Arnout Hegenbart

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Arnout is werkzaam als Compliance Officer bij AKD. Hiervoor is hij drie jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Arnout: ‘Het uitdagende van Compliance Officer zijn is dat de functie inhoudelijk erg breed is. Naast juridische kennis heb je ook kennis nodig over het gedrag van mensen. Je komt namelijk verder als mensen compliant willen zijn.’ 

Met de VCO wil Arnout zich richten op jongeren. ‘Compliance is een waanzinnig groeiend beroep waarbij alle facetten van ''de toekomst'' een rol spelen en dat idee wil ik helpen overbrengen op de groep van 20 tot 35 jaar. Daarnaast wil ik via de VCO mijzelf ontwikkelen door met elkaar te sparren over het beroep en de ontwikkeling ervan. Juist door te praten met mensen uit verschillende sectoren kunnen we als geheel groeien. Als je vragen hebt, weet je me te vinden!'  

Bernadette.png
Bernadette

Bernadette van Leeuwen

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

De loopbaan van Bernadette begon met een focus op ondernemingsrecht (in functies van universitair docent, advocaat in Rotterdam en Amsterdam en juridisch adviseur). Haar blikveld verbreedde zich later naar legal management en beroepsuitoefening door juridische professionals (m.n. bedrijfsjuristen en compliance professionals) en naar integriteit binnen organisaties. Haar praktijkervaring met compliance heeft zij opgedaan in de diverse functies die zij had bij PwC en daarna als adviseur voor bedrijfsjuristen en compliance professionals (JuristvandeZaak en Liance Legal). In dit verband gaf zij enige jaren het vak juridische kwaliteitszorg en compliance aan de Master Legal Management (HvA) en verzorgde zij cursussen voor Kluwer en Euroforum over legal risk management. Nu is zij – behalve docent ondernemingsrecht (Vrije Universiteit) - adviseur op het gebied van corporate governance, beroepsuitoefening door juridische professionals en integriteit binnen organisaties.

Als bestuurslid bij de VCO wil Bernadette zich richten op versterking van de VCO en haar leden binnen hun werkveld. Bernadette: ‘mijn inbreng zal zich richten op de professionaliteit van compliance professionals (denk aan: aandacht voor het VCO-opleidingenaanbod en voor integriteit, aansluiting van de VCO bij verwante organisaties, aandacht voor nut en noodzaak van de compliance functie in pers en vakliteratuur). De achterliggende gedachte is dat innovatief en creatief zijn het vak boeiend houdt.’ 

Nienke_Smilde.jpg
Nienke

Nienke Smilde

Algemeen bestuurslid. In bestuur sinds 18 juni 2020.

Nienke is sinds 10 jaar actief als compliance professional bij Mundipharma Pharmaceuticals BV, een farmaceutisch bedrijf dat recept-geneesmiddelen verkoopt in Nederland en sinds kort ook in Benelux verband. Daarnaast is zij ook verantwoordelijk apotheker van het bedrijf, stuurt zij het Pharmaceutical Affairs team aan en maakt zij onderdeel uit van het Benelux Leadership Team. 

Haar speciale interesse gebieden zijn visuele facilitatie, implementatie van Lean Thinking en Corporate Social Responsibility. Nienke: ‘Alle 3 heel goed toepasbaar en gelieerd aan het compliance werkveld; een gevarieerde mix die ik graag gebruik om mijn compliance programma te verrijken en effectiever te maken. En dat gaat wat mij betreft nog beter als je ervaringen en kennis kunt delen met andere professionals. Precies de reden waarom ik me graag in wil zetten voor de VCO! Ik draag graag bij aan het verder uitbouwen van het platform van de VCO om zo steeds meer Compliance Officers vanuit allerlei werkgebieden te kunnen aanhaken, van en met elkaar te leren en zo het Compliance vak verder te ontwikkelen! Ik hoop jullie snel in persoon (of anders online) te kunnen ontmoeten op een VCO bijeenkomst!’