Agenda

5
Jun

Van onze partner NBA: ISO-norm voor compliance management systemen

RSVP

05-06-2023 | 16:00 - 18:00

NBA, Antonio Vivaldistraat, 2 Amsterdam

Educatief

Voor leden | Gratis

Op 5 juni organiseert de community Compliance Officers van onze partner; de NBA, de bijeenkomst: De ISO-norm voor compliance management systemen: hoe kan deze bijdragen aan een beheerste en integere bedrijfsvoering?

Het gebruik van ISO normeringen neemt toe in diverse sectoren. Inmiddels is ook ISO norm 37301 ontwikkeld voor compliance management systemen. Wat houdt deze ISO-norm in, en aan welke kwaliteitseisen moet een compliancefunctie voldoen? Wat voegt de ISO-certificering toe aan (het functioneren van) de compliancefunctie? Waarom wordt zoveel belang gehecht aan een ISO normering? Welke ervaringen zijn opgedaan met het invoeren en toepassen van deze norm? Welke voor- en nadelen kleven aan het gebruik van de ISO-norm voor compliance?

 

VCO-leden zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst!

Lees hier meer over en meld je aan!

Read moreRead less
15
Jun

Van onze partner Risk & Compliance Platform Europe: Jaarcongres 2023

RSVP

15-06-2023

Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Partnerevent

VCO-korting van 50,- (ex BTW)

Op donderdag 15 juni 2023 vindt op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn het Risk & Compliance Jaarcongres plaats. Dit keer over de rol van technologie bij toezicht en handhaving. Het belooft zonder meer een bijzondere dag te worden; technologie experts, financiële instellingen en toezichthouders komen bij elkaar en gaan in op de innovatieve toepassingen van de continu veranderende wet- en regelgeving.

De rol van technologie wordt steeds belangrijker bij het internationale toezicht in de globale samenleving. Vanuit de toezichthouders en de wetgever kijkt men soms met argusogen naar de technologische mogelijkheden. Wat kan de rol zijn van RegTech? Welk percentage van de vele miljarden euro’s uit het criminele circuit haalt men boven water? Daarover gaan deelnemers en sprekers in gesprek met zowel de publieke als de private sector. De voorzitter van de VCO, Michelle Fisser is hierbij een van de dagvoorzitters.

Als lid bent van de VCO ontvang je een VCO-korting van 50 euro, exclusief btw.  Het normale tarief  inclusief netwerkdiner bedraagt 395 euro, exclusief btw.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!

Read moreRead less
21
Jun

Ondermijning, vermenging van onderwereld en bovenwereld

RSVP

21-06-2023 | 15:00 - 18:00

BDO, Krijgsman 9, 1186 DM Amstelveen

Educatief

Voor leden, introducees en onze partners | Gratis

De KT FEC organiseert op 21 juni een seminar over Ondermijning. Met medewerking van o.a. Laurent Claassen (partner BDO) en experts van o.a. de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC), de FIOD en vanuit het openbaar bestuur.

Ondermijnende georganiseerde criminaliteit uit zich bijvoorbeeld in drugssmokkel, drugsproductie, witwassen, corruptie en zelfs dodelijk geweld. Organisaties en compliance officers kunnen daar mee te maken krijgen. De experts zullen hun licht laten schijnen op het thema Ondermijning. En ze zullen met de deelnemers in gesprek gaan over hoe organisaties en compliance officer (het systeem van) ondermijning kunnen herkennen en kunnen tegengaan. 

Meld je hier aan!

 

Read moreRead less
6
Jul

VCO Zomerevent (incl. ALV voor leden)

RSVP

06-07-2023 | 16:00 - 20:30

Rosarium Amstelpark, Europaboulevard 1, 1083HZ Amsterdam

Zomerevent en ALV

Voor leden | Gratis

HET ZOMEREVENT: alweer bijna een jaar verder na ons Lustrum event maar ondertussen hebben we zeker weer wat te vieren!. Op donderdag 6 juli hopen we jullie te zien op ons ZOMEREVENT. We staan hierbij stil bij het winnen van de NATIONALE COMPLIANCE AWARD. Dit doen we onder andere samen met Jelle van Baardewijk, die de aanmoedigingsprijs ontving op dit evenement.  Jelle is lector bedrijfsethiek en heeft een boeiende kijk op ons vakgebied. Het evenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse ALV. We sluiten af met een BBQ en dit alles verzorgd in het ROSARIUM te  AMSTERDAM (vlakbij station Zuid). Aanvang 16.00 uur.

Meld je hier aan voor het Zomerevent!

 

Read moreRead less
12
Jan

VCO Nieuwjaarsborrel

12-01-2023 | 16:30 - 20:00

Het Rosarium Amsterdam

Regular Event

Voor leden en introducees | Gratis

Graag nodigt het bestuur van de VCO alle leden en hun introducee uit voor de Nieuwsjaarborrel om het glas te heffen en te luisteren naar de keynote speakers. Voor drankjes, bitterballen en #kennisbites wordt gezorgd! #Kennisbites door Professor Muel Kaptein en twee Senior Compliance Officers werkzaam bij grote internationale corporates.

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Rosarium Amstelpark.

Read moreRead less