Agenda

26
Sep

Partner Event: “LexisNexis seminar Weerbaarheid & Compliance”

RSVP

26-09-2023

Op 26 september 2023 vindt in de middag het LexisNexis seminar Weerbaarheid & Compliance plaats. We belichten manieren hoe jouw organisatie beter bestand te maken tegen onverwachte, impactvolle risico’s. Laat je inspireren door onze topsprekers mr Sebastiaan Bennink, Albert Stoetzer, prof. dr. Lex Hoogduin en prof. dr. Tom Loonen. Dagvoorzitter is Michael van Woerden (DeComplianceMonitor). Toegang is gratis en een prima gelegenheid om met collega-professionals bij te praten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via: https://professional.lexisnexis.com.

Read moreRead less
7
Nov

Partner Event: “Serious Whistleblowing : De professional kan nu aan de slag!”

RSVP

07-11-2023 | 09:00 - 17:00

De Haagse Hogeschool, Den Haag

Educatief

€ 145,- (VCO leden krijgen €50,- korting)

Op dinsdag 7 november 2023 zal in Den Haag het Whistleblowing Jaarcongres 2023 plaatsvinden bij de Haagse Hogeschool voor Applied Sciences. Het thema is “Serious Whistleblowing : De professional kan nu aan de slag!” Het belooft een bijzondere dag te worden onder leiding van onze dagvoorzitters Michelle Fisser en Edwin Weller. Alle spelers die een rol spelen op het gebied van whistleblowing komen samen.De recente, nieuwe EU wet- en regelgeving is voor iedere professional merkbaar. Het onderwerp is gecompliceerd en de belangen zijn groot. Bent u lid van de VCO, de Vereniging van Compliance Professionals, dan kunt u profiteren van de VCO-korting van 50 euro, exclusief btw per entreeticket.

Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u direct na afloop uw op naam gestelde deelnemingscertificaat wenst te ontvangen. Dit certificaat kunt u dan voorleggen voor wat betreft uw PE-punten.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

Read moreRead less
26
Sep

Partner Event: “Congres Corruptiepreventie en -bestrijding”

RSVP

26-09-2023 | 09:00 - 17:00

Villa Jongerius, Doctor M.A. Tellegenlaan, Utrecht

Educatief

€ 499,-- (VOOR LEDEN, INTRODUCEES EN ONZE PARTNERS | 10% KORTING)

Iedereen heeft een rol in het voorkomen van corruptie. In feite zijn we allemaal poortwachter. Het is daarom belangrijk – of je nu in je werk direct of indirect te maken hebt met de preventie of bestrijding van corruptie – dat je goed op de hoogte blijft om jouw rol als compliance professional in te kunnen vullen. Dit congres vindt plaats op dinsdag 26 september en biedt je inzicht in waar we in Nederland staan, waar we naartoe gaan en wat beter kan. Een interessant scala aan onderwerpen komt aan bod, met de focus op de bestrijding én preventie van corruptie.

“Iedereen heeft een rol in het voorkomen van corruptie”, zo geeft Peter van Leusden aan (anti-fraude en anti-corruptie expert bij Partner in Compliance en een van de initiatiefnemers en medeoprichters van het Anti-Corruptie Centrum van de FIOD). “In feite zijn we allemaal poortwachter, ook als je buiten de financiële sector werkt.”

Het programma is gevuld met vijf keynote speakers die vanuit hun eigen invalshoek ingaan op het verschijnsel corruptie, te weten Karin van Wingerde, Annemieke Roobeek, Lousewies van der Laan, Egon Visser en Eric Smit. Verder zullen er rondetafeldiscussies zijn met de deelnemers en is er een paneldiscussie. Naast compliance professionals en FEC-experts nemen accountants, advocaten, toezichthouders en opsporingsdiensten deel aan dit congres.

Voor inschrijven of meer informatie over dit congres, ga dan naar de congrespagina.

Je kan je tevens daar als lid van de VCO inschrijven met 10% korting (kortingscode VCO10%).

Read moreRead less
11
Sep

De AFM over CSRD en ESRS

11-09-2023 | 16:00 - 18:00

Pharos gebouw, Mercuriusplein 1, Hoofddorp

Educatief/educational

Voor leden, introducees en onze partners | Gratis

Het Europese bedrijfsleven maakt zich op voor duurzaamheidsrapportering. In Nederland gaat het naar verluidt om tussen de 3.000 en 6.000 ondernemingen die aan de nieuwe regels moeten voldoen: de CSRD en ESRS. Op uitnodiging van de Kennistafel ESG spreekt de AFM op maandag 11 september (16:00-18:00 uur) over de verwachte naleving van de nieuwe eisen omtrent de rapportering over duurzaamheidsaspecten voor grotere ondernemingen (CSRD en ESRS). Dit in vervolg op haar rapport ‘CSRD: geen tijd te verliezen!’ van 30 maart 2023. Houd er rekening mee dat deze bijeenkomst ALLEEN IN HET ENGELS zal zijn.

Meld je hier aan!
Niet-leden kunnen zich aanmelden via info@vco.nl.

Locatie:  het Pharos gebouw, Mercuriusplein 1, Hoofddorp, tegenover het NS station Hoofddorp.Parkeren in P&R van station Hoofddorp en dan onder het station doorlopen naar het Mercuriusplein.

Read moreRead less
6
Jul

VCO Zomerevent (incl. ALV voor leden)

06-07-2023 | 16:00 - 20:30

Rosarium Amstelpark, Europaboulevard 1, 1083HZ Amsterdam

Zomerevent en ALV

Voor leden | Gratis

HET ZOMEREVENT: alweer bijna een jaar verder na ons Lustrum event maar ondertussen hebben we zeker weer wat te vieren!. Op donderdag 6 juli hopen we jullie te zien op ons ZOMEREVENT. We staan hierbij stil bij het winnen van de NATIONALE COMPLIANCE AWARD. Dit doen we onder andere samen met Jelle van Baardewijk, die de aanmoedigingsprijs ontving op dit evenement.  Jelle is lector bedrijfsethiek en heeft een boeiende kijk op ons vakgebied. De tweede bijzondere gast is Reggie de Jong, die recent een wereldwijde obligatiefraude blootlegde en nu in talloze rechtszaken is verwikkeld. Het evenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse ALV. We sluiten af met een BBQ en dit alles verzorgd in het ROSARIUM te AMSTERDAM (vlakbij station RAI). Aanvang 16.00 uur (ALV, programma voor niet-leden start om 17.00 uur).

Meld je hier aan voor het Zomerevent!

Niet-leden kunnen zich aanmelden via info@vco.nl.

 

Agenda ALV (update 4-7-2023)

Agenda ALV

Notulen laatste ALV 30-5-2022

Uiteraard willen we het Summerevent ook vastleggen met foto’s en ander beeldmateriaal. Daarom willen wij jou er op wijzen dat er op het event foto’s gemaakt worden. We willen met dit beeldmateriaal een mooie impressie creëren, wat we als promotie materiaal kunnen gebruiken. Mocht je niet op de foto willen kun je dit melden bij de ontvangst van het event.

Read moreRead less
12
Jan

VCO Nieuwjaarsborrel

12-01-2023 | 16:30 - 20:00

Het Rosarium Amsterdam

Regular Event

Voor leden en introducees | Gratis

Graag nodigt het bestuur van de VCO alle leden en hun introducee uit voor de Nieuwsjaarborrel om het glas te heffen en te luisteren naar de keynote speakers. Voor drankjes, bitterballen en #kennisbites wordt gezorgd! #Kennisbites door Professor Muel Kaptein en twee Senior Compliance Officers werkzaam bij grote internationale corporates.

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Rosarium Amstelpark.

 

Uiteraard willen we onze Nieuwjaarsborrel ook vastleggen met foto’s en ander beeldmateriaal. Daarom willen wij jou er op wijzen dat er op het event foto’s gemaakt worden. We willen met dit beeldmateriaal een mooie impressie creëren, wat we als promotie materiaal kunnen gebruiken voor volgend jaar. Daarnaast zullen we her en der wat groepsfoto’s maken om een wat meer divers beeld te krijgen van de deelnemers aan het event. Deze zullen we in ieder geval gaan gebruiken voor onze website en voor eventuele (interne) presentaties. Mocht je niet op de foto willen kun je dit melden bij de ontvangst van het event.

Read moreRead less