HET BESTUUR

Angela Stap

Algemeen bestuurslid

Angela is sinds 2004 werkzaam als compliance professional en lid van de VCO. Na diverse functies in de financiële sector is zij sinds 2017 zelfstandig compliance, privacy en risk consultant. Ze helpt organisaties met de inrichting van de tweede lijn, vervult rollen van Compliance Officer en Privacy Officer, leidt collega’s op en werkt voor diverse bedrijven als Functionaris Gegevensbescherming. Als bestuurslid zal zij zich inzetten om de VCO leden proactief en op een moderne manier te helpen bij het vervullen van hun uitdagende rollen, waarbij ze zich specifiek richt op de in- en externe communicatie van de VCO.

Bernadette van Leeuwen

Algemeen bestuurslid

Bernadette is ondernemingsrechtspecialist; integriteit binnen organisaties. Zij heeft praktijkervaring met compliance: o.a. Wet Toezicht Accountantsorganisaties en privacy en geeft Compliance trainingen. Verder heeft Bernadette ervaring met het opstellen van integriteitsbeleid en -onderzoeken. Zij richt zich op de professionaliteit van compliance professionals, de aansluiting van de VCO bij partners in de sector en in de maatschappij en heeft zij aandacht voor de compliance functie in pers en vakliteratuur.

Arnout Hegenbart

Penningmeester

Arnout werkt als Compliance Officer bij een internationaal advocatenkantoor. Hij heeft bijna 10 jaar ervaring in Compliance. Wat Arnout het meest interessant vindt aan Compliance? 'Het uitdagende aan werken in Compliance is dat de functie-inhoud heel breed is. Naast juridische kennis heb je ook kennis nodig over het gedrag van mensen. Je komt immers verder als mensen compliant willen zijn.' Als penningmeester is Arnout verantwoordelijk voor de financiële kant van de VCO. Daarnaast is hij het aanspreekpunt voor vragen over de Kennistafel Inrichting Compliance Functie en de Kennistafel Compliance in de legal sector. Vragen? Neem gerust contact op!

Michelle Fisser

Voorzitter

Michelle heeft ruim 18 jaar ervaring in het vakgebied Compliance. Michelle is ervan overtuigd dat “Compliance processen efficiënter en effectiever kunnen zijn door het gebruik van Technologie” zodat de Compliance Officer zich kan richten op advies en support van de business. Diverse Technologieën zoals AI, OCR en Robotics laten zien dat niets onmogelijk is. Haar missie is om free #knowledgesharing te optimaliseren en wil daar met deze KT ook een bijdrage aan kunnen leveren. Michelle was van 2003 -2015 werkzaam als Compliance Officer en sinds 2016 als Senior Manager bij EY. Michelle is oprichter en eigenaar van Compliance in Motion en is actief als Consultant, Trainer en Spreker.

RAAD VAN ADVIES

De VCO kent een Raad van advies; breed en multidisciplinair samengesteld. Het doel van de Raad is om het bestuur gevraagd en ongevraagd te adviseren en de VCO naar een hoger plan te tillen met suggesties en om te klankborden. Wij zijn ontzettend trots dat de volgende personen in de Raad van advies zitting hebben willen nemen:

Muel KapteinPartner bij KPMG Integrity & Compliance en Professor Business Ethics bij RSM Erasmus University
Edwin Weller – Zelfstandig Compliance Adviseur en Lid van Raden van Toezicht
Alexander MacleanGlobal Head of Compliance / Chief Compliance Officer bij Aegon
Robin BaksDirecteur Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging
Mirjam Bakker-Vergouw – Chief Compliance Officer bij ABN AMRO Bank N.V.

In onze nieuwsbrief laten wij jullie één voor één verder kennismaken met de leden van de Raad van Advies. Lees hier de interviews met Edwin Weller, Alexander MacleanMirjam Bakker-Vergouw,  Robin Baks en Muel Kaptein.