Het bestuur

Michelle Fisser

Voorzitter

Michelle heeft ruim 18 jaar ervaring in het vakgebied Compliance. Michelle is ervan overtuigd dat “Compliance processen efficiënter en effectiever kunnen zijn door het gebruik van Technologie” zodat de Compliance Officer zich kan richten op advies en support van de business. Diverse Technologieën zoals AI, OCR en Robotics laten zien dat niets onmogelijk is. Haar missie is om free #knowledgesharing te optimaliseren en wil daar met deze KT ook een bijdrage aan kunnen leveren. Michelle was van 2003 -2015 werkzaam als Compliance Officer en sinds 2016 als Senior Manager bij EY. Michelle is oprichter en eigenaar van Compliance in Motion en is actief als Consultant, Trainer en Spreker.

Angela Stap

Algemeen bestuurslid

Angela is sinds 2004 werkzaam als compliance professional en lid van de VCO. Na diverse functies in de financiële sector is zij sinds 2017 zelfstandig compliance, privacy en risk consultant. Ze helpt organisaties met de inrichting van de tweede lijn, vervult rollen van Compliance Officer en Privacy Officer, leidt collega’s op en werkt voor diverse bedrijven als Functionaris Gegevensbescherming. Als bestuurslid zal zij zich inzetten om de VCO leden proactief en op een moderne manier te helpen bij het vervullen van hun uitdagende rollen, waarbij ze zich specifiek richt op de in- en externe communicatie van de VCO.

Bernadette van Leeuwen

Algemeen bestuurslid

Bernadette is ondernemingsrechtspecialist; integriteit binnen organisaties. Zij heeft praktijkervaring met compliance: o.a. Wet Toezicht Accountantsorganisaties en privacy en geeft Compliance trainingen. Verder heeft Bernadette ervaring met het opstellen van integriteitsbeleid en -onderzoeken. Zij richt zich op de professionaliteit van compliance professionals, de aansluiting van de VCO bij partners in de sector en in de maatschappij en heeft zij aandacht voor de compliance functie in pers en vakliteratuur.

Arnout Hegenbart

Penningmeester

Arnout is werkzaam als Compliance Officer. Arnout: ‘Het uitdagende van Compliance Officer zijn is dat de functie inhoudelijk erg breed is. Naast juridische kennis heb je ook kennis nodig over het gedrag van mensen. Je komt namelijk verder als mensen compliant willen zijn.’

Frank van Geel

Algemeen bestuurslid

Frank studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een aantal jaren als advocaat te hebben gewerkt is Frank overgestapt naar de financiële sector waar hij eerst als bedrijfsjurist en later als Global Head of Legal heeft gewerkt. Als manager, bestuurder en commissaris heeft Frank ruime, internationale, bestuurlijke ervaring opgedaan. Sinds 2019 werkt Frank als Head of Compliance & Regulatory Affairs bij Transtrend, een asset manager in Rotterdam.

RAAD VAN ADVIES

De VCO kent een raad van advies: breed en multidisciplinair samengesteld. Het doel van de raad is om het bestuur gevraagd en ongevraagd te adviseren en de VCO naar een hoger plan te tillen met suggesties en om te klankborden. Wij zijn ontzettend trots dat de volgende personen in de raad van advies zitting hebben willen nemen:

Muel Kaptein
Edwin Weller
Alexander Maclean
Robin Baks
Mirjam Bakker
Sylvie Bleker
Anton Pieter van Logtestijn