KNOWLEDGESHARING

Gedrag & cultuur

De kennistafel Gedrag & Cultuur ondersteunt organisaties bij het bevorderen van integer gedrag en een integere organisatiecultuur. Zij doet dat door middel van discussie, ideevorming en kennisontwikkeling over normen, waarden, gedrag en cultuur binnen organisaties. De leden verzorgen workshops en schrijven artikelen over onderwerpen zoals: aspecten van gedrag & cultuur in de SIRA, het stimuleren van een veilige werkcultuur en omgaan met dilemma’s in organisaties. Ook hebben we de Toolbox Gedrag & Cultuur ontwikkeld, bekijk deze hier.

 Wij ontvangen ook graag vragen en tips over Gedrag & Cultuur (info@vco.nl of via kennistafelleden).  

DOEL

De kennistafel stimuleert discussie, ideevorming en kennisontwikkeling over normen, waarden, gedrag en cultuur binnen organisaties. Wij doen dit door het geven van workshops en het schrijven van artikelen over onderwerpen zoals aandacht voor gedrag & cultuur in de SIRA, het stimuleren van een veilige werkcultuur en omgaan met dilemma’s in organisaties.

Daarnaast gaan wij graag het gesprek aan met compliance professionals en doen wij onderzoek naar zaken die er leven. Zoals ons onderzoek naar de relatie tussen de compliance professional en de Raad van Commissarissen.

De kennistafel komt regelmatig bij elkaar om zaken en ervaringen te delen. Ook delen wij kennis met elkaar, via berichten en tijdens onze bijeenkomsten.

Heb jij vragen of tips over Gedrag & Cultuur? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@vco.nl of via de leden (zie overzicht onder ‘wie zijn wij’).

TOOLBOX

Ook hebben we de Toolbox Gedrag & Cultuur ontwikkeld. De Toolbox bevat allerlei handige tips en methodes om zelf aan de slag te gaan met Gedrag & Cultuur. Wij houden de Toolbox bij en voegen er ook regelmatig nieuwe tools aan toe. Lees hier meer over de Toolbox en neem vooral eens een kijkje in de Toolbox.

VEILIGE WERKCULTUUR

Tijdens de Week van Integriteit organiseerde de Kennistafel Gedrag & Cultuur workshops gericht op een veilige werkcultuur en de rol van de Compliance Officer. De workshop bood diepgaande inzichten in het onderwerp Psychologische Veiligheid en praktische handvatten voor leidinggevenden en/of Compliance Officers om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast werd er een overzicht gegeven van relevante literatuur voor verdere verdieping. De workshop werd zeer positief gewaardeerd door de deelnemers. Je kunt de presentatie hier vinden.

INTERVISIE MET DE KENNISTAFEL GEDRAG & CULTUUR

Ben je lid en heb je een complex vraagstuk gerelateerd aan gedrag en/of cultuur of loop je ergens tegen aan? Wanneer je vertrouwelijk wilt sparren met een van de leden van de Kennistafel GEDRAG & CULTUUR helpen wij je graag verder. Klik hier om je informatie achter te laten, geef aan dat jouw vraag gedrag en/of cultuur betreft, en wij zoeken voor jou de juiste match…

 

INTERESSANTE DOCUMENTATIE EN PUBLICATIES:

Organisatie opstellingen

Presentatie “Compliance in tijden van Chaos”

Presentatie Jan Rotmans “Perfect Storm”

Waarom goede mensen slechte dingen doen

Onder constructie

WIE ZIJN WIJ

Suzanne de Boer (voorzitter)
Marit Boon (co-voorzitter)
Alando van Bodegom
Marjo van den Broek
Susanne Hafkamp
Maarten Hoekstra
Jan-Maurits Hoijtink
Nicolet Jager
Marlène Jans
Egge de Jong
Norbert van de Kamp
Carolien Merkens
Roland Notermans
Finfola Planting
Marloes Stubbe-Oude Munnink
Geert Vermeulen
Johan de Vries
Giovanni van der Wielen
Cora Wielenga
Kenneth van der Wolf
Carole Wishaupt
Heleen Rietdijk
Willemijne Langereis