KNOWLEDGESHARING

Gedrag & cultuur

De kennistafel Gedrag & Cultuur ondersteunt organisaties bij het bevorderen van integer gedrag en een integere organisatiecultuur. Zij doet dat door middel van discussie, ideevorming en kennisontwikkeling over normen, waarden, gedrag en cultuur binnen organisaties. De leden verzorgen workshops en schrijven artikelen over onderwerpen zoals: aspecten van gedrag & cultuur in de SIRA, het stimuleren van een veilige werkcultuur en omgaan met dilemma’s in organisaties. Ook hebben we de Toolbox Gedrag & Cultuur ontwikkeld, bekijk deze hier.

 Wij ontvangen ook graag vragen en tips over Gedrag & Cultuur (info@vco.nl of via kennistafelleden).  

DOEL

De kennistafel stimuleert discussie, ideevorming en kennisontwikkeling over normen, waarden, gedrag en cultuur binnen organisaties. Wij doen dit door het geven van workshops en het schrijven van artikelen over onderwerpen zoals aandacht voor gedrag & cultuur in de SIRA, het stimuleren van een veilige werkcultuur en omgaan met dilemma’s in organisaties.

Ook hebben we de Toolbox Gedrag & Cultuur ontwikkeld. De Toolbox bevat allerlei handige tips en methodes om zelf aan de slag te gaan met Gedrag & Cultuur. Wij houden de Toolbox bij en voegen er ook regelmatig nieuwe tools aan toe. Neem vooral eens een kijkje in de Toolbox.

 

Daarnaast gaan wij graag het gesprek aan met compliance professionals en doen wij onderzoek naar zaken die er leven. Zoals ons onderzoek naar de relatie tussen de compliance professional en de Raad van Commissarissen.

De kennistafel komt regelmatig bij elkaar om zaken en ervaringen te delen. Ook delen wij kennis met elkaar, via berichten en tijdens onze bijeenkomsten.

 

Heb jij vragen of tips over Gedrag & Cultuur? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@vco.nl of via de leden (zie overzicht onder ‘wie zijn wij’).

WIE ZIJN WIJ

Suzanne de Boer (voorzitter)
Marit Boon (co-voorzitter)
Alando van Bodegom
Marjo van den Broek
Susanne Hafkamp
Maarten Hoekstra
Jan-Maurits Hoijtink
Nicolet Jager
Marlène Jans
Egge de Jong
Norbert van de Kamp
Carolien Merkens
Roland Notermans
Finfola Planting
Marloes Stubbe-Oude Munnink
Geert Vermeulen
Johan de Vries
Giovanni van der Wielen
Cora Wielenga
Kenneth van der Wolf
Carole Wishaupt
Heleen Rietdijk
Willemijne Langereis