RegTech Events

18 november 2021: Compliance, de Cloud, Privacy en een vleugje Cybercrime

Het webinar, dat live plaatsvond op 18 november, mag een groot succes worden genoemd. Naast het delen van de nodige insights was er ook ruimte voor vragen van de kijkers. Zie hier de opname van het webinar.  De presentaties van de sprekers staan hiernaast. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op. Zie hier alvast de trailer.

The webinar organised by the Expertise Group Regtech was quite successful. During the webinar, sufficient time was available for insight sharing as well as responding to the questions of the audience.  Here's the  take! Slidedeck on this page. Should you have further questions please do not hesitate to contact us. 


Webinar van 26 november 2020

Ransomware. Gijzelsoftware. Het webinar van de KT Regtech dat plaatsvond op 26 november jl. had niet actueler kunnen zijn. Op het gebied van Cybercriminaliteit rommelt het al even. Alleen al de afgelopen week zijn criminelen erin geslaagd om ‘data te gijzelen’ van onder andere de gemeentelijke instantie Het Hof van Twente, de Toezichthouder EMA en de hardware fabrikant Foxconn. Een dreiging die inmiddels voor vele instanties harde waarheid is. Met alle gevolgen van dien voor instantie en andere betrokkenen wiens data ‘op straat ligt’.

In het webinar vertelden twee Cyberexperts over hun werk. Jelte de Hen, ethische hacker van beroep laat zien hoe hackers te werk gaan en waar de ‘weak spots’ kunnen zitten. Jelte wordt al al jaren ingezet bij publieke en private instanties om te kijken naar Cybercriminaliteit. Dirk de Hen, met ruim 15 jaar ervaring in opsporing en forensisch onderzoek neemt de deelnemers mee in een praktisch stappenplan wat te doen bij een Cyberattack. Ook wel Incidentresponse. Daarbij wordt ook de rol van de Compliance officer besproken. Dirk is partner bij Accountant BDO. De bijdrage werd afgesloten met een intrigerend filmpje over een real life cyberattack.

Het ander thema dat werd gepresenteerd in het webinar is bij vlagen actueel voor het grote publiek maar dagelijkse kost voor de ‘true believers’. Virtuele munten oftewel Cryptocurrencies. Ondanks het feit dat de Crypto’s nog volop in ontwikkeling zijn met de wens te worden geaccepteerd als volwassen betaalmiddel is het onderwerp niet meer weg te denken en bloeit de handel in virtuele munten wereldwijd. Experts Simon Lelieveldt en Raymond Stappers vertelden in Jip en Janneke taal over de ontwikkelingen en verwachtingen. De totstandkoming en waardering van de virtuele munt, de handel en het landschap rondom wet- en regelgeving  kwamen uitgebreid aan bod. Het is duidelijk dat er nog veel gaat gebeuren. De tijd bleek te kort voor de materie en smaakte zeker naar meer.

We zijn uiteraard altijd benieuwd naar vragen en feedback dus stel ze gerust aan ons via het e-mailadres: regtech.vco@gmail.com.
18 Nov 2021

Bestandsnaam Bestandsgrootte
VCO_Webinar_18_nov_2021_voor_website.pdf 20.4 MB
RegTech_oog_MF.png