Een Beroepsvereniging zonder Beroepscode. Dat moet veranderen!

Ruim 22 jaar richt de VCO zich op professionals die zich beroepsmatig bezighouden met Ethiek, Integriteit en Compliance. Ooit ontstaan vanuit de Financiële sector maar heden ten dage allang niet meer sector gebonden.

Gedreven door vele factoren veranderd ook de VCO. En groeien we door naar het volgende ‘level’ waarin we als community kernwaarden delen die zijn opgenomen in een Beroepscode. Een Beroepscode die als basis dient voor nieuwe beroepscompetentieprofielen, een centraal register, belangenbehartiging en andere relevante onderwerpen.

De Taskforce ‘professionalisering functie’ heeft een Concept Beroepscode opgesteld waar we jouw input nodig hebben. Tenslotte ben jij als lid, als stakeholder of andere geïnteresseerde ook gebaat bij een duidelijke, werkbare en krachtige Beroepscode die vertrouwen uitstraalt. Dus jouw mening telt!

Je vindt de beroepscode hier.

We nodigen je hierbij dan ook van harte uit om deel te nemen aan een van de ‘Teams live’ consultaties die vanaf 31 oktober zullen worden gehouden. Uiteraard kan je ook schriftelijk reageren (via info@vco.nl). Schrijf je hier in voor een van de volgende data:

  • Woensdag 1 november van 16:30 – 17:30 voor leden
  • Woensdag 8 november van 16:30 – 17:30 voor leden
  • Woensdag 15 november van 16:30 – 17:30 voor externe belangenverenigingen
  • Woensdag 22 november van 16:30 – 17:30 voor wie niet eerder kon

 

Hoe verder na consultatie?

Na de consultatierondes zal jullie feedback worden verwerkt. De finale Beroepscode zal in Januari worden gepresenteerd tijdens de ALV van de VCO. De ALV wordt gehouden voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op 18 januari. Daarin vertellen we ook meer over de volgende stappen.

Heb je nu nog vragen of opmerkingen? Stuur ze gerust naar info@vco.nl . We kijken uit naar je feedback, in de live sessies of schriftelijk!

Hartelijke groet,

Namens de Taskforce,

Richard Hoff, Toezichthouder
Bianca Bernecker, Chief Compliance Officer
Alexander McLean, Chief Compliance Officer
Edgar Karssing, Hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement
Michelle Fisser, Voorzitter VCO
Kim Brandon, projectmanager VCO
Tara Ditzel, projectmanager VCO