Terugblik nieuwjaarsevent en ALV

Op 18 januari vond ons geslaagde Nieuwjaarsevenement plaats, in combinatie met een interactieve ‘interim’ ALV. Want er viel veel te vertellen en te beslissen door onze leden.

Ten eerste deelde het bestuur de begroting van 2024, een belofte ingelost van de ALV van afgelopen zomer. Daarnaast was er het aftreden van de huidige penningmeester Arnout Hegenbart. We danken Arnout voor al zijn inzet, constructieve en gezellige bijdragen als bestuurslid. Arnout is zeker niet uit beeld maar heeft veel uitdagingen sinds hij begon in zijn nieuwe rol als Compliance Officer bij Stibbe.

Verder zijn we trots te melden dat drie nieuwe bestuursleden zijn toegetreden tot het VCO bestuur. Kim Brandon en Bjorn Schuitemaker hebben zich voorgesteld op de ALV. Onze nieuwe penningmeester Frank Felten kon helaas niet aanwezig zijn. Meer informatie over de nieuwe bestuursleden kun je hier vinden. Ook is in 2023 hard gewerkt aan het tot stand komen van een Beroepscode. Leden en niet-leden hebben schriftelijk en via Teams-consultaties hun bijdragen kunnen leveren. Tijdens de ALV werd de nieuwe Beroepscode toegelicht door Richard Hoff, lid van de Taskforce. De Code, die vooralsnog wordt aangemerkt als ‘streef code’ is goedgekeurd door de ALV en is samen met de preambule (leeswijzer) beschikbaar voor leden op de website.

Tijdens het tweede deel van het event waren onze gastsprekers Lucas Mol (oprichter Groene Afslag) en Jan Rotmans (Professor in Sustainability Transitions at Drift, Erasmus University Rotterdam) een bron van inspiratie. In de bijdrage van Professor Rotmans stond ‘de perfecte storm’ en wat dit betekent voor compliance professionals centraal.

Onze key take aways van de middag:
✅ Goedkeuring eerste VCO Beroepscode #trots
✅ Verandering kost tijd (en begint bij jezelf)
✅ Probeer te genieten van Weerstand
✅ Crisis zijn een zegen
✅ KYC mag geen 13 maanden duren
✅ Compliance is meer dan vinkjes zetten 😉

Het Nieuwjaarsevenement werd afgesloten met een netwerkborrel en een mooi (vegetarisch) buffet in De Groene Afslag.

Klik hier voor de presentatie van Jan Rotmans.