Terugblik op VCO evenement: De Corporate Governance Code

Op woensdag 15 februari was de VCO met ca. 55 leden en genodigden te gast bij RSM Netherlands in Hoofddorp. Tijdens een inspirerende en interactieve bijeenkomst bespraken we de nieuwe Corporate Governance Code en tot welke resultaten de reactie en tekstvoorstellen van de VCO hebben geleid in de nieuwe Code. Marlène Jans en Jan Stolker gaven hun uitleg van en visie op de nieuwe Corporate Governance Code, ook in relatie tot het compliancevak.

Als bewakers van de integriteit van een onderneming en functionerend in de tweede lijn, mag je verwachten dat ook de compliancefunctie een plekje verdiende in de nieuwe Corporate Governance Code. Niets bleek minder waar. Terwijl good governance ook gaat over de inrichting van de organisatiestructuren en de three lines.

Tijdens de paneldiscussie, waaraan naast Jan en Marlène ook Geert Vermeulen deelnam, werd door de deelnemers een actieve bijdrage geleverd aan de discussie en werden pakkende stellingen besproken en – indien nodig – onderuitgehaald. We sloten af met een fantastische borrel, verzorgd door RSM Netherlands.

Wij kijken terug op een geslaagd VCO evenement en kijken uit naar het volgende VCO evenement wat op 16 maart wordt georganiseerd door de Kennistafel ESG in het Tropenmuseum. Lees hierover meer in onze AGENDA en meld je aan!

Hier vind je de slides van het evenement over de Corporate Governance Code: 20230215 VCO event Corporate Governance Code handout